Περισσότεροι από 300 ποδηλάτες στην 1η μεγάλη Ποδηλατοβόλτα Αλεξανδρούπολης

4 Ιουνίου 202007:30

Με την πολύ ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 300 πολιτών στην πρώτη μεγάλη ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον ποδηλατικό αθλητικό σύλλογο Alexandroupolis Bike Team – Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης υλοποιήθηκε χθες ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

 
 
Το μήνυμα του Ποδηλατικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης είναι ότι το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη”.
 
 
Την εκδήλωση συνέδραμαν με την παρουσία τους η Τροχαία Αλεξανδρούπολης και η Δημοτική Αστυνομία ενώ εκτός από τους κινούμενους ποδηλάτες στην ποδηλατοβόλτα υπήρχαν και αυτοί που δεν δίστασαν να ασκηθούν στα στατικά ποδήλατα γυμναστικής.
 
 
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι οι δυο φορείς έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με βασικούς στόχους την ενίσχυση της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης με οφέλη για το περιβάλλον και την αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής κίνησης, την ασφαλή του χρήση και την ενθάρρυνση της ποδηλασίας ως μέσου φυσικής άσκησης με πολλαπλά οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία.
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]