Ποια είναι τα 7 αρχεία που πρέπει να έχουν καφέ κι εστιατόρια λόγω κορονοϊού

25 Ιουνίου 202019:41

Tην υποχρεωτική τήρηση 7 αρχείων υπενθυμίζει σε όλους τους καταστηματάρχες Εστίασης και Διασκέδασης το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατόριων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΑΝΣΕΚΤΕ) λόγω των έκτακτων καταστάσεων που δημιούργησε ο κορονοιός ώστε σε πολλές περιφέρειες ανά την επικράτεια, να εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και να επιβάλλονται πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα, τα 7 αρχεία είναι : 

Αρχείο 1ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: κατόψεις/τομές σχ/των μηχανικού και διαγράμματα ροής με περιγραφική έκθεση όπου απαιτείται, αντίγραφο κατάστασης απασχολούμενου προσωπικού, πιστοποιητικά υγείας προσωπικού, καθώς και πιστοποιητικού εκπαίδευσης αυτών, στην Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων, για χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων σε υπαίθριο χώρο τις απαιτούμενες τεχνικές εκθέσεις, αποδεικτικό καθαρισμού, συντήρηση και καλής λειτουργίας του απαγωγικού συστήματος όπου απαιτείται.

Αρχείο 2ο ΝΕΡΟΥ: αποδεικτικά στοιχεία τρόπου υδροδότησης της επιχείρησης.

Αρχείο 3ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ: Πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης, τα χρησιμοποιούμενα καθαριστικά και απολυμαντικά με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Αρχείο 4ο ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ: Πλήρη φάκελο εντομοκτονίας-μυοκτονίας.

Αρχείο 5ο ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ: Στοιχεία τεκμηρίωσης παρακολούθησης της θερμοκρασίας σε όλα τα στάδια (ψυγεία, καταψύκτες, θερμοθάλαμοι, μαγείρεμα, κ.τ.λ.).

Αρχείο 6ο ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ: Προμηθευτές και συνοδευτικά δελτία αποστολής προϊόντων και πρώτων υλών, απαιτούμενα στοιχεία για τον έλεγχο της ιχνηλασιμότητας.

Αρχείο 7ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ: Βεβαίωση από εταιρία συγκομιδής των μαγειρικών ελαίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΝΣΕΚΤΕ, εκτός των παραπάνω αρχείων που οφείλεται να τηρούνται πρέπει, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των αυξημένων μέτρων υγιεινής και αυτοελέγχου, να δίνεται προσοχή όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, σε επίπεδο ατομικής υγιεινής των εργαζομένων (χρήση γαντιών μιας χρήσης, ατομική καθαριότητα, θεωρημένα πιστοποιητικά υγείας, εκπαίδευση και επιμόρφωση προσωπικού, κ.λ.π. μέτρων), όσο και σε επίπεδο παρασκευής, μεταποίησης, τυποποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης, προσφοράς προς πώληση ή διάθεση αυτών, καθώς και στην εφαρμογή των προγραμμάτων καθαρισμού, απολύμανσης, απεντόμωσης, μυοκτονίας των χώρων της επιχείρησης, με μεγαλύτερη συχνότητα και επιμέλεια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr