Προσοχή στα πυροτεχνήματα

5 Φεβρουαρίου 201822:04

Μπορεί τα πυροτεχνήματα να μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα σαν μαγνήτης, σκεφτείτε όπως ότι η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό ακόμα και τον θάνατο εκείνου που μπορεί να το χρησιμοποιεί. Πόσες φορές δεν ακούσαμε για τον σοβαρό τραυματισμό κάποιου συνανθρώπου μας, κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα που στην Ελλάδα είναι περισσότερο διαδεδομένα τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα από ερασιτέχνες.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) κάθε χρόνο εκδίδει οδηγίες σχετικά με τον σοβαρό κινδυνο τραυματισμών, ακρωτηριασμών ή ακόμη και θανάτου που ενέχει η χρήση πυροτεχνημάτων. Μάλιστα, συνιστά σε όσους πολίτες είναι αποφασισμένοι να τα χρησιμοποιήσουν ν’ αγοράζουν μόνο προϊόντα με τη σήμανση CE και κατάλληλα για την ηλικία τους, να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και να έχουν συναίσθηση του γεγονότος ότι «παίζουν την υγεία και τη ζωή τους κορώνα- γράμματα».

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, θρηνούμε θύματα πυροτεχνουργημάτων. Πάσχα στη Χίο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα. Τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί ακόμα και θάνατοι, επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ και υπενθυμίζει ότι παρότι η νομοθεσία απαιτεί τα πυροτεχνήματα να σχεδιάζονται, να παράγονται και να διακινούνται με βάση συγκεκριμένα πρότυπα ασφάλειας, κοινά για όλα τα κράτη-μέλη, από αυτήν εξαιρούνται τα πυροτεχνουργήματα, που προορίζονται για μη εμπορική χρήση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]