Πρόστιμα και 15θήμερο σφράγισμα επιχειρήσεων αλλάζουν την εικόνα της Αλεξανδρούπολης

21 Ιουνίου 202017:23

Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων για σφράγισμα των τριών καταστημάτων εστίασης και τα ψευδή δημοσιεύματα που ακολούθησαν, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων έκανε σήμερα την εξής δήλωση: 

Το Σάββατο 20 Ιουνίου όπως όλοι είδαμε συνεχίστηκε η προσπάθεια εξόντωσης των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς είχαμε άλλο ένα σφράγισμα καταστήματος για 4 άτομα παραπάνω και 2(δυο) αυτοφωρες διαδικασίες στις 23.30 το βράδυ για ηχορύπανση με την ένταση την μουσικής να αγγίζει τα 82 και 83 decibel αντίστοιχα με όριο τα 80. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες στις 23.30 η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η Παραλιακή οδός λόγο κίνησης οχημάτων και πεζών αντίστοιχα ξεπερνάει τα 100…

Μετά από επαφές του Σωματείου μας με πάνω από 45 πόλεις της Ελλάδας επιβεβαιώσαμε ότι η αυστηρότητα εξαντλείται στην πόλη μας και μόνο!!!
Καθημερινά βλέπουμε στα ΜΜΕ εικόνες συνωστισμού σε μαγαλα καταστήματα τουριστικών περιοχών, σε μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε τράπεζες και πολλά άλλα… Στην Αλεξανδρούπολη ορίζουμε ως κίνδυνο τα 4, 8,10 άτομα παραπάνω και μόνο σε καταστήματα εστίασης!

Κατά τον χθεσινό έλεγχο των αρμοδίων αρχών στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου και επιβλήθηκαν πρόστιμα από 3.000 έως και 10.000 καθώς και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες.

Για άλλη μια φορά στην πόλη μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν την αυστηρότητα τους καθώς οι παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου αφορούσαν έξτρα 11 άτομα στο ένα μαγαζί, 10 στο άλλο και 5 στο τελευταίο!

Σύμφωνα με την ερμηνεία του συγκεκριμένου νόμου από την νομική μας υπηρεσία οταν ο ημιυπαιθριος χωρος ενώνεται χωρις χωρισμα με τον υπαιθριο τότε συνυπολογιζονται για το συνολο των ατόμων και δεν μετριούνται χωριστά…

Στις περιπτώσεις αυτές δεν μετρήθηκε μαζί υπαίθριος και ημιυπαίθριος με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.

Μετά από 2,5 μηνες κλειστά έρχεται η ταφόπλακα για τα καταστήματα μας.

Η εστίαση πιο ενωμένη από ποτέ θα κινηθεί προς την δικαίωση του κλάδου και του άδικου κλεισίματος των καταστημάτων.

Καλούμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες εστίασης της πόλης μας την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στον 3ο όροφο του Εμπορικού Επιμελητηριου στις 19.00 σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για το μέλλον μας!

Δεν θα μείνουμε αμετοχοι σε αυτή την κατάσταση!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Νομού μας να πάρει άμεσα θέση!

Υγ: Σήμερα 21 Ιουνίου Ευρωπαϊκή μέρα μουσικής καταφέρατε να είμαστε η μοναδική βουβή πόλη στην Ελλάδα αφού όλοι οι επαγγελματίες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις τους φοβούμενοι τις κυρώσεις!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr