Πρόταση Δημοσχάκη για στήριξη της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας

16 Ιουνίου 202009:19

Κάλεσμα προς τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου & της Ροδόπης καθώς και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων & φορέων αυτών, έκανε ο βουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης με αφορμή την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος.

Μετά από έναν κοινοβουλευτικό αγώνα πέντε (5) ετών, επιτεύχθηκε ένα σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση του οράματος της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, η οποία θα “κουμπώνει” με την οδική Ν. Εγνατία διασυνδέοντας τον Έβρο με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου.

Ο κ. Δημοσχάκης προτείνει την διοργάνωση ημερίδας υπό την αιγίδα των θεσμικών παραγόντων του Έβρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η μακροβιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ώστε να προταθεί εν συνεχεία η επέκταση αυτής έως τη Μυτιλήνη με ενδιάμεσους σταθμούς & τα πονεμένα νησιά Ίμβρο και Τένεδο. Στην εν λόγω ημερίδα μάλιστα, υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα συμμετοχής και παραγόντων των Νομών Ροδόπης & Λέσβου.

Κατά τον Βουλευτή Έβρου, θα ήταν χρήσιμο να προσκληθούν ακόμη & πρέσβεις και θεσμικοί των όμορων και λοιπών Χωρών-στόχων εμπορικής & τουριστικής συνεργασίας, όπως είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία κλπ. 

Εκτιμάται ότι η ημερίδα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τους τρέχοντος μηνός προκειμένου να αξιοποιηθεί η τρέχουσα θερινή περίοδος μιας και θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά σε επίπεδο τουριστικής προβολής αλλά και στην δημιουργία νέων εμπορικών συνεργασιών που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης με την απευθείας αλληλοπροώθηση προϊόντων κάθε μορφής & κατηγορίας! 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr