Πρωτοβουλία για την “Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου”

31 Μαΐου 202009:56

Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντησή τους εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων και κοινωνικών φορέων για την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου. Οι συμμετέχοντες εκπροσώπησαν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, αφουγκραζόμενοι την αβεβαιότητα και την αγωνία της για την διαφαινόμενη υποβάθμιση, μετά από την μείωση του αριθμού των νεοεισαχθέντων σπουδαστών κατά το ήμισυ και την συνεχόμενη δυσλειτουργία της Νοσηλευτικής.

Πιο συγκεκριμένα, ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν οι Φυδανάκης Παναγιώτης-Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου, Μπουτζίκα Ευθυμία-Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Καραγιάννη Ευαγγελία-Πολιτιστικός Σύλλογος Θεοδώρα Καντακουζηνή, Τασιούδης Ευάγγελος-Σύλλογος Αγροτών Διδυμοτείχου, Καραφείζη Εύη-Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Διδυμοτείχου, Καραμπουναρλή Κωνσταντίνα-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ο Γυμνάσιου, Δερβεντλής Δημήτριος-Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, Μίχου Αποστολία-Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, Παπακωνσταντίνου Δημήτριος-Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Διδυμοτείχου – Περιφερείας, Ιατρός Dr Παπανδρούδης Ανδρέας-Καθηγητής της Σχολής Νοσηλευτικής

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, εκπροσωπούν έναν μεγάλο αριθμό συλλόγων και φορέων, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία και που συνέχεια αυξάνεται, δηλώνοντας την έμπρακτη συμμετοχή τους.

“Καταλήξαμε στην συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα με σκοπό να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εμπλεκομένους και επιστημονικούς φορείς, για την καταγραφή ρεαλιστικών προτάσεων και την διαμόρφωση του τελικού ψηφίσματος. Εκ παραλλήλου θα προχωρήσει σε μια σειρά επαφών με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές καθώς και τους Βουλευτές της Π.Ε. Έβρου, ώστε να δηλώσουμε από κοινού την αγαστή συνεργασία μας, στον κοινό αγώνα.” δηλώνουν οι συμμετέχοντες στην συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας.

Είναι αναμφίβολο ότι η αναβάθμιση της σχολής Νοσηλευτικής συνεισφέρει στην εκπαιδευτική, πληθυσμιακή, οικονομική  ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Επιπροσθέτως, συμβάλει καταλυτικά στην αποδοτική και εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου, ως αλληλένδετες δομές. Η ανέλιξη του Έβρου συντείνει στην θωράκιση του Έβρου, των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]