ΠτΔ από την Κ/Φ ΚΑΣΟΣ: “Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων & δικαίων”

6 Δεκεμβρίου 201918:37

Την Κανονιοφόρο “ΚΑΣΟΣ” στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα νερά, αυτά τα σύνορα, η Επικράτεια είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και όλοι εκείνοι που έρχονται να εγείρουν αξιώσεις, να ερμηνεύουν το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά το δοκούν, θ’ αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σ’ αυτή την υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων και των εθνικών της δικαίων. Θέλω να έχετε μέσα σας βαθιά την πεποίθηση ότι στηρίζετε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρόλος υπερβαίνει τους λαούς της και πλανητικώς, γιατί αφορά θεμελιώδεις αρχές και αξίες που πρέπει να τις υπερασπιστούμε για ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως για τον χειμαζόμενο άνθρωπο κι εσείς ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει χειμαζόμενος άνθρωπος σ’ αυτήν την περιοχή».

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Καπετάνιο και το Πλήρωμα της Κανονιοφόρου

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παυλόπουλος από νωρίς το πρωί συμμετείχε στον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου, κηρύττοντας και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και προσάρτησής της στο ελληνικό κορμό.