Δήμος Αλεξανδρούπολης: Υπεψηφίστηκαν Προϋπολογισμός και Τεχνικό πρόγραμμα 2020

17 Νοεμβρίου 201911:13

Ένταση επικράτησε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης,  κατά την οποία συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2020 και ο Προϋπολογισμός 2020 για τον Δήμο της πρωτεύουσας του Έβρου.

Η παράταξη του Β. Λαμπάκη ζήτησε αναβολή της συζήτησης για επόμενη συνεδρίαση λόγω κόπωσης των συμβούλων, ωστόσο αποφασίστηκε να μη διακοπεί η συνεδρίαση αλλά να γίνει ένα σύντομο διάλειμμα κατά το οποίο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πόλη και Πολίτες αποχώρησαν.

Τελικά ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις εκτός  της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ υπέρ ψήφισαν η παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ”, η ΑΝΑΣΑ και η παράταξη του Β. Μυτιληνού “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”.

Επιπλέον, υπερψηφίστηκε και το τεχνικό πρόγραμμα,  από τις ίδιες παρατάξεις ενώ η παράταξη του Β. Λαμπάκη υπερψήφισε μόνο τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στη διάρκεια της συζήτησης του τεχνικού προγράμματος υπήρξαν καταγγελίες από τον Β. Λαμπάκη για την αλλαγή χρήσης κτιρίων στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας (Δικαστήρια, Παιδικός σταθμός κτλ).

Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για “πλοκή με συμφέροντα”., με τον Δήμαρχο,  να υποστηρίζει  ότι πρέπει να προχωρήσουν στις αλλαγές αυτές ώστε να μπορέσουν τα συγκεκριμένα κτίρια  να ανακαινιστούν ή να αναβαθμιστούν,κάτι που δε μπορεί να γίνει με την παρούσα χρήση.