Σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα της επίσκεψης Κουτσούμπα στoν Έβρο

18 Ιουνίου 202014:56

Συνεχίζεται σήμερα η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θράκη, στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα ξεκίνησε με συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλη Μαυρίδη, στο Δημαρχείο Ορεστιάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, καθώς και ο Κώστας Ζαλουφλής, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις (Δείτε βίντεο πάνω).

Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε:

«Είχαμε μία πολύ χρήσιμη συνάντηση εδώ στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Ορεστιάδας για τα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο, την ευρύτερη περιοχή σε μία κρίσιμη γεωστρατηγική περιοχή, με ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- και τα προβλήματα με τις προσφυγικές ροές. Αλλά μας απασχόλησε και το ζήτημα της πληθυσμιακής κατάρρευσης, να το πω έτσι, της περιοχής εδώ, που έχει να κάνει με τις τεράστιες ελλείψεις, το μη σχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος του λαού, των λαϊκών συμφερόντων. Δηλαδή δεν υπάρχουν υποδομές, έχει κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης, δεν υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη στην ουσία.

Και βεβαίως υπάρχει και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η μη στήριξη -δηλαδή- της αγροτικής παραγωγής είτε με την έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είτε με τις διάφορες καταστροφές που συμβαίνουν, αλλά κυρίως με το ότι είναι πολύ ακριβό το κόστος της παραγωγής, είναι πολύ χαμηλές οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα ο αγρότης να μην μπορεί να επιβιώσει.

Για να κρατηθεί ο πληθυσμός στην περιοχή, για να γίνουν γεννήσεις, για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον χρειάζεται η ενίσχυση της Παιδείας -είδα και τους εκπαιδευτικούς νωρίτερα ερχόμενος στο Δημαρχείο. Εδώ έχουμε μείωση σχολικών μονάδων, μειώνονται Δημοτικά, Νηπιαγωγεία που σημαίνει ότι καταρρέει γενικότερα ο πληθυσμός εδώ στην περιοχή. Και φυσικά υπάρχουν και τα τεράστια προβλήματα της Υγείας που αντιμετωπίζει όλη η χώρα και ιδιαίτερα αυτή η ευαίσθητη περιοχή που χρειάζεται ενίσχυση, στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων, των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, και μια σειρά τέτοια ζητήματα που και μας απασχολούν και εμάς ως Κόμμα και τα θέσαμε, τα ξέρει άλλωστε και ο κ. δήμαρχος.

Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όχι στα λόγια -ξέρετε ποιο είναι το ΚΚΕ- αλλά με πράξεις, με ενέργειες στη Βουλή έτσι ώστε να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα και να πιέσουμε υπουργούς, κυβερνήσεις, τους πάντες μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής».

Δήλωση έκανε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Β. Μαυρίδης.

Κατά την είσοδό του στο Δημαρχείο, τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχτηκαν εκπαιδευτικοί από τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και από τον Σύλλογο Ωρομισθίων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας. Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα υπόμνημα με τα αιτήματά τους, καθώς και επιστολή διαμαρτυρίας για τα σχολεία β’ ευκαιρίας. 

Με επίσκεψη στην Κοινότητα Καστανεών συνεχίζεται το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θράκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη Σταύρο Τζιαμαλίδη.

Ο κοινοτάρχης ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο τόπος που ερημώνει, καθώς ο πληθυσμός γερνάει και οι νεότεροι μεταναστεύουν σε αναζήτηση εργασίας. Έκφραση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος είναι και το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Ο κοινοτάρχης έθεσε ακόμα το σοβαρό πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου, τονίζοντας πως είναι επιτακτικά αναγκαία η αποκατάσταση της περιοχής. Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα προς στήριξη των ακριτών του Έβρου έθεσε και τις διεκδικήσεις των αγροτών που ξεκληρίζονται, του οδικού δικτύου κ.α. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την στήριξη του κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα τις προωθήσει με κάθε δυνατό μέσο που διαθέτει.

Το πρόγραμμα του Δ. Κουτσούμπα συνεχίζεται με επίσκεψη στο  Φυλάκιο 1 στις Καστανιές

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]