Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 12 Ιουλίου ο δήμος Ορεστιάδας

15 Ιανουαρίου 202106:25

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ολόκληρος ο Δήμος Ορεστιάδας, εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών και με αίτημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Με την απόφαση αυτή οι τέσσερις δημοτικές ενότητες Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές – χωρικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, τίθενται υπό καθεστώς προστασίας, ύστερα και από το αίτημα που κατέθεσαν άμεσα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τόσο ο Δήμος Ορεστιάδας όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα, ο κ. Μαυρίδης είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ τα πλημμυρικά φαινόμενα στον δήμο του και ζήτησε α. την προώθηση του αιτήματος για κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο αρμόδιο Υπουργείο και β. τον καθορισμό “πλημμυρικών περιοχών” ώστε να ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr