Συνάντηση της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη

6 Δεκεμβρίου 201919:27

Στο πλαίσιο των προγραμματισμών συναντήσεων με τους Δημάρχους του Ν. Έβρου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Η συνάντηση διάρκειας δύο περίπου ωρών, ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και σε εγκάρδιο κλίμα.

Συζητήθηκαν αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Νομού, λόγω των ελλείψεων σε ανθρωπινό δυναμικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε κτιριακές υποδομές. Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές , στην πίεση που δέχεται η τοπική κοινωνία, καθώς έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή διαπίστωση, ότι οι επικείμενες προσλήψεις νέων Συνοριακών Φυλάκων θα τονώσουν τόσο το αίσθημα ασφάλειας όσο και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, ότι ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής θα βρίσκεται διαρκώς και ενεργά στο πλευρό τους.