Σούπα κοκκινιστή µε δύο είδη τραχανά, καυκαλήθρες και φέτα

5 Φεβρουαρίου 202010:21
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15΄
Χρόνος: 30΄
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
 

Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.

Υλικά

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός αλευρένιος + 1/2 φλιτζ. τσαγιού γλυκός σταρένιος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοµατάκια κονσέρβας, ψιλοκοµµένα
  • 2 ξερά κρεµµύδια, σε ψιλά καρέ 
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριµµένη
  • 1 µατσάκι καυκαλήθρες (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκοµµένες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη
  • 1.300 ml ζωµός κότας  ή νερό
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε µια µέτρια κατσαρόλα και σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά σοτάρουµε στο λάδι τα κρεµµύδια για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε τις καυκαλήθρες και το σκόρδο και σοτάρουµε για 2 – 3 λεπτά ακόµη. Προσθέτουµε τον γλυκό τραχανά, ανακατεύουµε και ρίχνουµε την ντοµάτα και το ζωµό ή το νερό. Οταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, αλατίζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά. Ρίχνουµε και τον ξινό τραχανά και µαγειρεύουµε για άλλα 10 λεπτά ή µέχρι να μαλακώσουν και τα δύο είδη τραχανά και να χυλώσει η σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό. Παίρνουµε µία κουτάλα σούπα και τη ρίχνουµε στο µούλτι, χτυπάµε και ξαναρίχνουµε το µείγµα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουµε, αποσύρουµε, προσθέτουµε τη φέτα, τη ρίγανη, αφήνουµε το φαγητό για 1 – 2 λεπτά να «ξεκουραστεί» και σερβίρουµε µε ζεστό ψωµί, πράσινη σαλάτα και λίγο σαλάµι Λευκάδας

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Πηγή: www.gastronomos.gr