Στην Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

2 Δεκεμβρίου 201908:09

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται απο σήμερα νωρίς το πρωί Δευτέρα 2/12/2019 στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρώην Πρωθουπουργός, είχε συνάντηση με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, Μαρωνείας Σαππών, Ντίνο Χαριτόπουλο, Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνη, Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, καθώς στη συνάντηση συμμετείχε και η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε μια σύντομη ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τον κίνδυνο ενεργοποίησης της επένδυσης χρυσού στην περιοχή λέγοντας πως το ΟΧΙ στην εν λόγω επένδυση αποτελεί κοινή γραμμή όλων των Δημάρχων, με τον πρώην Πρωθυπουργό να απαντά πως όλοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση αφού θα δεχτούν πιέσεις για το θέμα από ισχυρά συμφέροντα, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι η αναπτυξιακή προοπτική θα έρθει από άλλες δραστηριότητες και όχι από μια δραστηριότητα που θα επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως “υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία (κατά του χρυσού)”.

Σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις με την προκλητικότητα της Τουρκίας να πρωταγωνιστεί για ακόμα μια φορά στα διεθνή ΜΜΕ και ζήτησε να σταματήσει η κλιμάκωση και παραβατική συμπεριφορά. Όπως τόνισε, “η μονομερής ενέργεια να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Λιβύη, εκτός διεθνούς δικαίου, είναι μια παραβατική συμπεριφορά”.

Επιπλέον, εξαπέλυσε πυρά προς την Κυβέρνηση μιλώντας για πολιτική κατευνασμού που φέρνει ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. “Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και στρατηγική. Δεν έχει” σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Μεταναστευτικό – Προσφυγικό

“Είναι ένα ζήτημα που ήρθε για να μείνει, δεν είναι συγκυριακό” είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολης αναφερόμενος στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και συνέχισε, “η κυβέρνηση βρέθηκε σύντομα απέναντι στις αντιφάσεις μιας επικοινωνιακής προεκλογικής ρητορικής. Τώρα συνειδητοποιεί ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Τους τελευταίους 4 μήνες διογκώθηκε”.

Νωρίς το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο κατά την οποία δεν επιτράπηκε η είσοδος στα ΜΜΕ.

Στις 7 το απόγευμα στο Grecotel Egnatia στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει το κόμμα του με τίτλο:”ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ”, ο πρώην Πρωθυπουργός θα κλείσει την επίσκεψη του με ανοιχτή ομιλία. 

Κατά τη διαμονή του στην πρωτεύουσα του Έβρου, ο κ. Τσίπρας,  θα συζητήσει με στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια και την οργάνωση και ενίσχυση του κόμματος του με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα αρχή που θα οδηγήσει στο αντάμωμα των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών. Για να αγωνιστούμε μαζί, να συνθέσουμε μαζί και να δημιουργήσουμε το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».