Στην Αθήνα με αεροδιακομιδή το βρέφος που δαγκώθηκε από τρωκτικά στο Διδυμότειχο

6 Δεκεμβρίου 201907:10

Στο Παίδων “Αγία Σοφία” της Αθήνας, με  αεροδιακομιδή, το μόλις 3,5 μηνών βρέφος, που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και φέροντας σοβαρά τραύματα από επιθέσεις τρωκτικών.

Η αεροδιακομιδή έγινε κατόπιν συνεννόησης των παιδοχειρουργών του ΠΓΝΑ με την παιδοχειρουργική μονάδα πλαστικής χειρουργικής του Παίδων Αγία Σοφία και κρίθηκε αναγκαία γιατί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, υπάρχει πλαστικός χειρουργός ενηλίκων και η ασθενής είναι βρέφος.

Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Αδαμίδης, Διοικητής του ΠΓΝΑ, “στο νοσοκομείο της Αθήνας υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και είναι καταλληλότερο με δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία θα είναι πιθανόν μακροχρόνιες”.
 

Μέχρι στιγμής, εκτιμάται σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΓΝΑ , πως  δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μικρούλας, ωστόσο όμως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ’ αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ’ όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη.

Μάλιστα οι σχετικές εξετάσεις έχουν ήδη γίνει, αλλά τα αποτελέσματα για τη διαπίστωση της συγκεκριμένης λοίμωξης δεν βγαίνουν σύντομα ενώ ήδη της χορηγούνται αντιβιοτικά για τις κοινές λοιμώξεις.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελέας Ορεστιάδας χθες το πρωί, αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο πατέρας του μωρού, εκτιμώντας πως για την τελική διαμόρφωση του κατηγορητηρίου (σ.σ. πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα), είναι σημαντική η εξέλιξη της υγείας του βρέφους, καθώς και τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.