Στήριξη των αγροτών του Πέπλου ζητά από τον Περιφερειάρχη ο Χ. Τοψίδης

27 Μαρτίου 202120:18

Eπερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, υπέβαλλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου της Περιφερειακής Σύνθεσης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, ώστε να συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η επερώτηση αφορά στην ενημέρωση αναφορικά με το μέλλον των παράλληλων έργων του αναδασμού στον στον οικισμό του Πέπλου. Όπως αναφέρεται στην επερώτηση, από το 2015 έχουν σταματήσει τα παράλληλα έργα του αναδασμού καθώς Ο εργολάβος έχει κριθεί οριστικά έκπτωτος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Με την με αριθμό 5483/22-6-15 Απόφαση έκπτωσης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας που επιδόθηκε στον Ανάδοχο «ΓΡΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ATE» και την με αριθμό 5634/25-6-15 ένσταση του Αναδόχου «ΓΡΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ATE» επί της Απόφαση έκπτωσης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία ( Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Του Πρακτικού αριθ. 31/2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής* της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αριθ. Απόφασης 550/2015)).

Στην επερώτηση, την οποία συνυπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλος Τοψίδης αλλά και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων του στις πέντε ΠΕ, τίθενται τρία ερωτήματα στον κ. Μέτιο :

“Δεδομένης της σημασίας που έχει η ολοκλήρωση του έργου για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της επαγγελματικής δραστηριότητας των αγροτών της συγκεκριμένης περιοχής

Δεδομένου ότι ήδη οι αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής έχουν εκφράσει εγγράφως την αγωνία τους στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι το βασικό πεδίο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή (αλλά και σε πολλές ακόμη της ΠΕ Έβρου και της Περιφέρειας ΑΜ εν γένει)

Δεδομένου ότι από το 2015 έως σήμερα έχουν μεσολαβήσει έξι χρόνια, ερωτάσθε:

Α) ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου ώστε να κηρυχθεί νέος ανάδοχος που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου και  να αναβιώσει ένα έργο αξίας 1.650.000 ευρώ , εξαιρετικά σημαντικό  για τους κατοίκους  της περιοχής;

Β) η χρηματοδότηση εξακολουθεί  να είναι εξασφαλισμένη ;

Γ) Εφόσον οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές, υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο μπορεί να κοινοποιηθεί;”

Το θέμα έχει ενσωματωθεί στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει διαδικτυακά την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το απόγευμα, όπου και η αντιπολίτευση θα διεκδικήσει πειστικές απαντήσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr