Στηρίζουν την εστίαση και διευκολύνουν τους πολίτες οι πεζοδρομήσεις στην Αλεξανδρούπολη

30 Μαΐου 202010:26
Από τις 8 μμ απόψε μέχρι και τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, από τον χώρο στάθμευσης «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 
Η πεζοδρόμηση γίνεται με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με σκοπό την διάθεση περισσότερων ελεύθερων χώρων στους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης που επέφερε το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς και των καταστημάτων εστίασης.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι ενεργοποιημένες για όσο διάστημα ισχύουν οι έκτακτες συνθήκες λόγω του κινδύνου δημόσιας υγείας και μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2020.
 
Με την ίδια απόφαση ισχύει η εφαρμογή ρύθμισης πεζοδρόμησης και τις καθημερινές, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 8 μμ έως και τη 1:00 πμ, κατ’ εφαρμογή της εθιμικής παράδοσης που ισχύει κάθε χρόνο.
 
Διευκρινίζεται ατά το χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων, όπως αυτός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 2086/21.07.2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 2549Β/2016).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]