Στο Σουφλί για ακόμα μια φορά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

27 Φεβρουαρίου 202000:03

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έφτασε στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Τρίτης ο Πρωθυπουργός.

Και μπορεί ο ίδιος να είχε γεμάτο πρόγραμμα κατά το διήμερο της επίσκεψής του στην περιοχή, ωστόσο η σύζυγός του δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, αλλά αντίθετα φρόντισε να “γεμίσει” τις ώρες της δημιουργικά και κυρίως επαγγελματικά!

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, το πρωί της Τετάρτης, μέρα κατά την οποία η Αλεξανδρούπολη υποδεχόταν τις εργασίες του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, επέλεξε να μεταβεί στο Σουφλί, περιοχή με την οποία συνεργάζεται στενά, αφού από την περιοχή προμηθεύεται τις πρώτες ύλες τις οποίες χρησιμοποιεί στην εταιρεία της Zeus & Dione.

Η Μαρέβα, γεμάτη θετική ενέργεια αλλά και καλή διάθεση, επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.

Θυμίζουμε πως η εκκίνηση της αναβίωσης του ελληνικού μεταξιού τοποθετείται στις αρχές του 2012, στο Σουφλί του Έβρου, όταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στράφηκε προς την επιχείρηση του Κώστα Μουχταρίδη προκειμένου να συνεργαστεί μαζί του για το fashion label Zeus + Δione.

Τότε, το 2012, είχαν απομείνει μόλις δύο παραγωγοί μεταξιού στο Σουφλί, όπου κάποτε η ελληνική κλωστοϋφαντουργία ήταν ανθισμένη, μέχρι που «χτύπησε» η οικονομική κρίση.

Τα φθηνότερα κινέζικα και ινδικά μετάξια που «πλημμύρισαν» τις αγορές του 1990 ήταν η αρχή για την παρακμή των εργοστασίων μεταξιού. Η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2018, αποτελείωσε όσες εταιρείες είχαν καταφέρει να επιβιώσουν από την πρώτη κρίση, εκτός από δύο.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η συνιδρύτρια του brand Zeus + Δione, Δήμητρα Κολοτούρα, εξαρχής βρέθηκαν στην αναζήτηση παραγωγών σε επαρχιακές περιοχές της χώρας, κίνηση που οδήγησε στην τόνωση του εμπορίου, συνδέοντας παράλληλα την επαρχία με την πόλη.