Στον Άρειο Πάγο η τύχη της Σαραρέ Κχαντεμί & της 7χρονης κόρης της Ντιάνα που πέρασαν παράνομα από τον Έβρο

15 Οκτωβρίου 201909:44

Την πόρτα του 6ου Τμήματος του Αρείου Πάγου πέρασε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου η 37χρονη Σαραρέ Κχαντεμί, προκειμένου να αποφασιστεί το αν τελικά θα εκδοθεί στο Ιράν.

Η 37χρονη μητέρα από το Ιράν , η Σαραρέ Κχαντεμί, δε ζητά τίποτα περισσότερο από την ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Δικαιοσύνη  παρά μόνο να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της για να γλιτώσει από τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Σαραρέ, που έφυγε από τη χώρα της, πέρασε παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα μαζί με την 7χρονη σήμερα κόρη της Ντιάνα, το περασμένο καλοκαίρι, για να γλιτώσει όπως είπε χαρακτηριστικά από τον σύζυγό της, ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά τόσο την ίδια όσο και την 6χρονη κόρη της.

ΗΣαραρέ Κχαντεμί συνελήφθη στην Ορεστιάδα με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε από το Ιράν, καθώς ο σύζυγός της την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου αλλά και για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το Ιράν ζητάει την έκδοση της Σ. Κχαντεμί που κρατείται  μέχρι σήμερα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η 7χρονη βρίσκεται σε ειδική δομή της χώρας μας.

Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της όμως σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από τον Άρειο Πάγο.

«Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν θέλω να επιστρέψω στο Ιράν. Αν επιστρέψω θα με σκοτώσουν», είπε η ίδια χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 σε παλαιότερη δήλωσή της, προσθέτοντας, «Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά το παιδί μου. Αν με σκοτώσουν, τι θα απογίνει το παιδί μου;».

“Στο Ιράν η κυβέρνηση είναι πολύ κακή. Πρώτα, φυλακή και μετά θάνατο! Θα με συλλάβει η αστυνομία και θα με σκοτώσει. Ο άνδρας μου θέλει να παντρέψει την κόρη μου έως ότου κλείσει τα 9! Ο άνδρας μου την χτυπούσε. Την τραυμάτισε στο κεφάλι μια φορά που την χτύπησε”.

Αξίζει να αναφερθεί πως την 37χρονη στηρίζουν οι συγκρατούμενες της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.