“Ταξίδι” των Ορεστιαδιτών στο μέλλον της ψηφιακής εποχής

23 Μαΐου 202007:14

Στο μέλλον της ψηφιακής εποχής μπαίνει η κοινωνία της Ορεστιάδας με την συνεργασία του Δήμου και του ΟΤΕ με την δημιουργία σύγχρονων υποδομών.

Σύντομα οι δημότες πρόκειται να απολαμβάνουν υψηλές εγγυημένες ταχύτητες internet, με 100% οπτικές ίνες μέσα από την τεχνική αναβάθμιση του ΟΤΕ με την έκδοση των σχετικών αδειών. Πιο συγκεκριμένα, 13 υπερσύγχρονες καμπίνες και ένα νέα δίκτυο μήκους 15,5 χιλιομέτρων οπτικών ινών, θα δώσουν πρόσβαση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ταχύτητες internet 100 και 200 Mbps, σε πρώτη φάση, και με πρόβλεψη μελλοντικής αναβάθμισης σε 1 Giga.

H νέα πραγματικότητα θα διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς αναμένεται να υπάρχουν λιγότερες βλάβες, βελτιωμένη δυνατότητα εργασίας και αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου με επιπλέον οφέλη για τις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης. Εκτός από τις ανάγκες επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας, δίνεται ώθηση και στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα καθώς αναμένεται ότι η Ορεστιάδα θα καταστεί ελκυστικότερη έναντι άλλων δήμων για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων ενώ θα υπηρετείται αποτελεσματικότερα το πλάνο του Δήμου για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr