Θεατρική εμψύχωση για παιδιά μέσω… εργαστηρίου από “Το Σπίτι της Αντουανέττας”

1 Νοεμβρίου 201906:25

O Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας ¨το Σπίτι της Αντουανέττας¨ σε σύμπραξη με το παιδικό τμήμα της Πειραματικής Σκηνής Αλεξανδρούπολης, υποδέχεται και φέτος μαθητές Δημοτικού στο εργαστήριο θεατρικής εμψύχωσης. Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το παιχνίδι, μέσα από το οποίο τα παιδιά εκφράζονται καλύτερα και ξεδιπλώνουν ευκολότερα το συναισθηματικό τους κόσμο, οι μικροί συμμετέχοντες θα γίνουν αρχικά μια ομάδα για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.

Μέσα από παιχνίδια ρόλων και τεχνικές δράματος στην εκπαίδευση, προσφέρεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα, η φαντασία και η έκφραση των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια θα αντλήσουν έμπνευση από την τέχνη, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Ενεργοποιώντας τα εκφραστικά μέσα των παιδιών μέσα από θεατρικές ασκήσεις και τεχνικές τα παιδιά θα αναπτύξουν τον εαυτό τους αλλά και θα μάθουν να συνεργάζονται.

Με τη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος τα παιδιά προβληματίζονται και αναλαμβάνουν δράση σε συμβολικό επίπεδο με σκοπό την ενδυνάμωση τους ως αυριανοί πολίτες του κόσμου. Στο ρόλο της εμψυχώτριας τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η Βίκυ Γιαννακίδου.