Θέμα ημερών να βγει στον «αέρα» & ο διαγωνισμός για τη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή

10 Ιανουαρίου 202005:05

“Κλείδωσε” οριστικά και επίσημα η, Zante Ferries με τη Σαμοθράκη, καθώς κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη σύνδεση του ακριτικού νησιού με την Αλεξανδρούπολη, ήταν η μοναδική που, τελικά, έλαβε μέρος.   

Έτσι, η Zante Ferries, με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά και επιδοτούμενα. Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με επιστροφή, η επιδότηση θα ισχύει για εννέα μήνες. Σημειώνεται πάντως πως μέχρι τώρα επιδοτούμενα ήταν μόνο τα τέσσερα δρομολόγια ανά βδομάδα. Την καλοκαιρινή περίοδο που υπολογίζεται από τις 8 Ιουνίου έως και 6 Σεπτεμβρίου, δεν θα υπάρχει επιδότηση, αλλά η εταιρεία έχει υποχρέωση εκτέλεσης ενός δρομολογίου την ημέρα, χωρίς την καταβολή μισθώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός των επόμενων ημερών θα βγει στον «αέρα» και ο διαγωνισμός για τη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή, για την οποία προβλέπονται τρία δρομολόγια με επιδότηση την εβδομάδα κατά την προαναφερθείσα θερινή περίοδο.