Τι άλλο θα ζήσουμε – Δείτε τι έκανε αυτή την φορά ο Περιφερειάρχης

8 Μαΐου 201820:06

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας, 100 μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια της Ξυλαγανής, της Ν. Καλλίστης, του Ιάσμου και της Οργάνης Ροδόπης επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. 

Συνηθίζεται σε αυτές τις εκδρομές οι μαθητές να μαθαίνουν την ιστορία του χώρου που έχουν επισκεφθεί. Όμως οι μαθητές λογάριασαν χωρίς τον Χρήστο Μέτιο και μαζί με την ιστορία έμαθαν και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013, από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη!!!!!!

Αναλυτικά το δελτίο της Περιφέρειας:

Εκατό περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια της Ξυλαγανής, της Ν. Καλλίστης, του Ιάσμου και της Οργάνης Ροδόπης επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, γνώρισαν την ιστορία του και έμαθαν για τα έργα αποκατάστασής του, που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ, και εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region» (Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου) που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να γνωρίσουν τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στους μαθητές μίλησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν και να προστατεύουν τα μνημεία του τόπου τους και να είναι ενήμεροι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την συντήρηση και την ανάδειξή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Για το αρχαίο θέατρο μίλησε στους μαθητές η αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, ενώ στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος.

Η επόμενη εκδήλωση της καμπάνιας «Europe in My Region» στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10:00, όπου 40 περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια Δικαίων, Κυπρίνου, Ριζίων και Ν. Βύσσας θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν το νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]